Καίγεται η λογική και το δάσος μαζί

Η φιλελεύθερη κυβέρνηση του ΔΗΣΥ, που είναι έτοιμο να υποσχεθεί με την λύση μια ιμπεριαλιστική Μεσανατολική ειρήνη, καλλιεργεί το έδαφος των ευθυνών, όσον αφορά την πυρκαγιά, σε προσωπικού επιπέδου διακανονισμών αλλά και ενός πύρινου εξωπραγματικού Λεβιάθαν.

image

Για τον πρόεδρο της δημοκρατίας το πρόβλημα των πυρκαγιών και των δεκάδων ερωτημάτων που δημιουργούνται μπορεί να διευθετηθούν με μια απλή νομική διακανονιστική νομικομανούβρα.

Επειδή λοιπόν η κυβέρνηση έχει ήδη διευθετημένο το δικαιολογητικό της κόλασης που δημιούργησε, άνετη κάνει εξοχικές κατασκοπικές ενημερωτικές επισκέψεις στις πληγείσες περιοχές. Ο 12χρονος θα γίνει το πρόσωπο που θα βασιστεί η δικαιολογιτική ρητορική περί ευθυνών.

Ακριβώς όπως όλα τα τραγικά συμβάντα η φιλελεύθερη αναλυτική συμπερασματολογία καταλύεται στον ατομικίστικο λόγο ή ευθύνη, αιτία ή αποτέλεσμα.

Τα ερωτήματα που τίθενται και που θα τεθούν στη συνέχεια είναι πολλά. Αυτό όμως δεν κάνει καμιά φιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική να πτοείται ως προς τα ερωτήματα. Οι απαντήσεις υπάρχουν και ήδη είναι έτοιμες στα εργαστήρια των δικηγορικών γραφείων που καίγονται από την δουλειά.

Η συγκεκριμένη πυρκαγιά θα γίνει φυσικά το πύρινο θέμα της προεκλογικής περιόδου. Κόμματα θα αναζωπηρώνουν τις εστίες κάθε φορά που θα θέλουνε να συσπειρωθούν σαν σαλιγκάρια στις κλούβιες τους αστικές διαχειριστικές πολιτικές.

Αν και ο λαός αντέδρασε αλληλέγγυα αλλά φυσικά ενστικτωδώς μπροστά στον κίνδυνο του πύρινου τέρατος θα εξατμιστεί η συλλογική συμπόνοια μπροστά στην καθημερινή μάχη για επιβίωση.

Καλά μπάνια λοιπόν στις πύρινες φλόγες μιας κοινωνίας που μυρίζει καμένη σάρκα από την θανατίλα της λογικής και την κατάθλιψη της ιστορικής αναιμίας. Να δροσιστεί μετά πρέπει το δέρμα από την στάχτη στις παραλίες της φλογισμένης θάλασσας των νεκρών προσφύγων.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s