Ιμπεριαλισμός: “γαργαλάει την ανυπαρξία με τα φτερά της υπεραξίας” (Νυχτολόγιο 2)

Ο Ευρωπαϊκός πολιτισμός κατέχει την παραποιημένη τέχνη της μαγείας που έκλεψε ένα απόγευμα απ’ τον Μεφίστο. Μια περίεργη μαγεία που έμαθε να βγάζει το πύον από τις πληγές της προόδου σε καθ’ εξομολόγηση… ο ύπνος ειδικά το βράδυ απαιτείται να είναι καθαρός και κατάλληλος για την ηθική δικαίωση.

Ο πρόσφυγας κουβαλάει μαζί του τόσο την αιτία της προσφυγιάς του όσο και τον φόβο του θανάτου και το χάσιμο της ψυχής. Ο πρόσφυγας δεν εμπίπτει στο πολιτικό πλαίσιο του προγράμματος σπουδών του Ευρωπαίου. Η προσφυγιά μπορεί ν’ αναφέρεται αλλά ως ένας όρος που εκφράζει την εικόνα της φυσικής κατάστασης του κόσμου.

Η προσφυγιά είναι αναπόσπαστο σκοτάδι του δυτικού πολιτισμού. Χωρίς την προσφυγιά, την εκρίζωση δηλαδή της ζωής από τον χώρο και τον βιασμό του χρόνου, δεν θα μπορούσε ο δυτικός πολιτισμός να εκσπερματώνει τα μανιφέστα των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Τι μπορεί να γεννά την προσφυγιά και την φτώχεια; Τι μπορεί να είναι αυτό που δεν έχει να επιδείξει αυτοπειθαρχία αλλά να γαργαλάει την ανυπαρξία με τα φτερά της υπεραξίας;

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s