Ιμπεριαλισμός πατήρ πάντων

Οι λυτρωτές του πλανήτη θα βόσκουν πράσινο από περιφραγμένα περιβόλια με σεκιουριτάδες αόρατους με σερβιτορική παιδεία. Η ιδεολογία των δυτικών αναπνέει νεκρά κύτταρα, συμφέρει στο κεφάλαιο και φτηνό εργατικό δυναμικό.

Το ΝΑΤΟ καταφέρνει ως ιμπεριαλιστική δύναμη να εξασθενεί αυτό που το απειλεί. Δεν καταστρέφει την απειλή σε εκτελεστικό απόσπασμα αλλά αφαιμάσσει με διαχρονική μέθοδο τον αντίπαλο μέχρι που η πτώση του να φαίνεται ως μια εσωτερική σήψη. Επίσης μέσα στο ιμπεριαλιστικό πολιτικό του πλαίσιο έχει την δυνατότητα της άμεσης εκροής της πολιτικής του φύσης να σκεπάζει το “άλλο” ως το ίδιο του εαυτού του με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται ως μια απειλή της οντότητας του. Η απατηλή ταυτότητα με άλλα λόγια γίνεται η απειλή της μοναδικότητας ως ηγεμονία.

Η δυτική ιμπεριαλιστική μηχανή πετυχαίνει αυτό που ο Χέγκελ περιγράφει ως τον εννοιολογικό προσδιορισμό της αμεσότητας. Η ηγεμονία δηλαδή των δυτικών δυνάμεων εκφράζεται επίσης και ως η αντιληπτική ή αναστοχαστική αδυναμία που αρχίζει και τελειώνει σε μια αναλυτική τύπου καθρέφτη. Με άλλα λόγια η δύση ηγεμονεύει την ίδια την νοητική διαδικασία ερμηνείας και ανάλυσης. Η πολιτική του ΝΑΤΟ και των δυτικών δεν παραμορφώνουν την πραγματικότητα αλλά δημιουργούν ένα απατηλό καθρέφτισμα της ίδιας τους οντότητας, άρα νόμιμα τίθεται και ως απειλή, και ως τέτοια μπορεί να επιλυθεί μόνο με πράξη πολέμου. Για παράδειγμα, η αναλυτική συμπερασματική ερμηνεία μιας “ενδο-ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης” της δύσης με την Ρωσία είναι το αποτέλεσμα της δυτικής ηγεμονίας του να δημιουργούνται καθρέφτες εκεί που δεν χρειάζονται ή εκεί που δεν υπάρχουν.

Η μεταφυσική πανδαισία της ερμηνείας του πολέμου ως το κινούν ακίνητο της ίδιας της ιστορικής διαδικασίας γίνεται η λανθασμένη αφήγηση της δυτικής διανόησης μιας καρικατούρας δηλαδή της εγελιανής σκέψης. Ο Ηράκλειτος λέγοντας το: “πόλεμος πατήρ πάντων …” δεν είχε ιδέα ότι θα έρθει η ιστορική φάση που η φιλοσοφική ρήση του θα γίνει από συμπερασματικός προσδιορισμός μιας υλιστικής θεώρησης της πραγματικότητας, μια ετοιμότητα επιθετικού πολέμου από τη κυρίαρχη κοινωνική τάξη των εκμεταλλευτών.

Η αστική δυτική πολιτική άλλαξε το: “πόλεμος πατήρ πάντων …” σε “ιμπεριαλισμός πατήρ πάντων …”. Πόλεμος και ειρήνη για τον ιμπεριαλισμό ταυτίζονται και το αναγνωρίζει κανείς μια που επιτυγχάνεται η ταυτόχρονη εμπόλεμη ειρήνη. Η τρομοκρατία δεν είναι άλλη παρά η ιμπεριαλιστική ιστορική πραγματικότητα μιας εμπόλεμης ειρήνης. Η αιώνια ειρήνη την οποία υπερασπιζόταν ο Καντ και πολύ πιθανόν η αστική διανόηση μέχρι και οι πολεμοχαρείς τωρινοί Αμερικανοί στρατάρχες απολυτοποιεί ακριβώς την μεταφυσική αυταπάτη μιας πραγματικής τρομοκρατίας πολέμου που υφίσταται σε κατάσταση ειρήνης.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s