ΚΥΠΡΟΣ: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ !!

Νέα, νέε, εργαζόμενε, άνεργε, σπουδαστή, μετανάστη

Οι πρόσφυγες και μετανάστες από τη Συρία και άλλες χώρες της Ασίας και της Αφρικής είναι άνθρωποι που άφησαν τα σπίτια τους ελπίζοντας σε μια ζωή χωρίς βόμβες, αεροπορικές επιδρομές και καθημερινές εκατόμβες νεκρών, χωρίς πείνα και φτώχεια.

Το προσφυγικό ρεύμα έχει μεγαλώσει ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης επέμβασης στη Συρία και αλλού.

Τα καραβάνια των ξεριζωμένων, προσφύγων και μεταναστών από τις επεμβάσεις των ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και των συμμάχων τους στη Μέση Ανατολή, στην Ασία και την Αφρική, κατακλύζουν την ευρωπαϊκή ήπειρο. Χιλιάδες άνθρωποι και πολλά παιδιά χάνονται στις θάλασσες, κυρίως στο Αιγαίο, και εκατοντάδες χιλιάδες ταλαιπωρούνται σε αντίξοες συνθήκες, χωρίς τις στοιχειώδεις ανθρώπινες υποδομές.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ καλούν το εργατικό – λαϊκό κίνημα, τη νεολαία να δυναμώσουν την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες.

Η πάλη του λαού και η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και ξεριζωμένους, για να έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα, πρέπει να συνδυαστούν με πάλη για την κατάργηση της Frontex και την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, σε σύγκρουση με τα μονοπώλια και τις διακρατικές λυκοσυμμαχίες τους που μόνο δεινά προκαλούν στους λαούς, για να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, να βάλουν οι λαοί τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις, στοχεύοντας το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης, που γεννά πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά.

Κάλεσμα ενίσχυσης – συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης (κύρια ανάγκη σε είδη ατομικής υγιεινής, διατροφής & φροντίδας μωρών και οικιακού καθαρισμού)

Σημεία συλλογής:

  • Λευκωσία, στο Αθλητικό-Μορφωτικό Σωματείο «Ειρήνη» Ασσίας 28, Πλατύ Αγλαντζιάς, Παρασκευή 13/11 (ώρες 18.00-21.00) & Σάββατο 14/11 (ώρες 17.00-20.00).

  • Λεμεσός, στο Σύλλογο Προσφύγων Αγίου Αντωνίου «Αναγέννηση»

(οδός Bayazit) Δευτέρα 9/11 έως Παρασκευή 13/11 (ώρες 18.00-20.00).

Μετάβαση στο Κέντρο Υποδοχής Αιτούντων Ασύλου

στην Κοφίνου την Κυριακή 15/11 ώρα 12.00

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s