Ο ιμπεριαλισμός που έγινε περήφανη παπαρούνα

Έφερε και έβαλε το The Royal British Legion (RBL) μισθωμένους στρατιώτες του Royal Navy, του Army και της RAF που πάνε στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους να πουλήσουν τα poppies στους πολυάσχολους Λονδρέζους

Poppy London Windsor 460

ν’ αναζωογονήσουν την εθνική τους περηφάνια ώστε στις καρέκλες που κάθονται στα πολυώροφα κτίρια να τα ζεσταίνει η καύλα και η κλανιά. Άσε που είναι υποχρεωμένοι όσοι επίσημα εμφανίζονται δημόσια να φοράνε τα poppies στα γιλέκα, στα φουστάνια, στα φορέματα, στα καπέλα όπου βρούνε. Εις μνήμη λένε των πεσόντων του ιμπεριαλιστικού μακελειού του πρώτου παγκοσμίου πολέμου. Σε κεντρικότερους σταθμούς έφεραν μπάντες και μασκότες poppy.

Το βασικότερο, όταν ρίχνεις τον όβολο σου μπορεί και σε βγάζουν με τα παιδιά σου φωτογραφίες. Συν τοις άλλοις να μαζευτούν χρήματα για Ο άγιος Βασίλης βασικά μιας μνήμης που έμεινε παράλυτη και γεννήθηκε το φασιστικό poppy. Γιορτινό το Λονδίνο γεμάτο από poppies και ‘μεις γιορτάζουμε που γιορτάζουν.

20151029_121850098_iOS

Σημερινή φωτογραφία σε σταθμό, η μπάντα

20151029_122011818_iOS

Σημερινή φωτογραφία σε σταθμό, το μασκότα poppy

Η προπαγάνδα της αγγλοσαξονικής αυτοκρατορίας μέχρι την περηφάνια του ιμπεριαλιστικού βρετανικού κεφαλαίου παράγει μια χιπστερική κιτσαρία που αν δεν χοροπηδήσει στα βράχια άλλων χωρών δεν λέει να πάρει αύξηση.

Α, κοιτάξτε τι πανηγύρι έγινε και πέρσι… εκσπερμάτωνε ιμπεριαλιστικό αίμα ο Tower of London με την βασίλισσα να πλέει μες τα μπλέ.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s