Το ΚΚΕ και το σοσιαλιστικό αύριο

Για βρες για δες ο Νέος Ελληνοκύπριος που μας διαφωτίζει κιόλα μετά από την στενή παρακολούθηση των πολιτικών γεγονότων στην Ελλάδα:

“Δυστυχώς, το Κομμουνιστικό Κόμμα στην Ελλάδα, εκτός από το ότι συντάσσεται με τον αστικό κορμό στη πρόβλεψη πως η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα θα ήταν μια άσχημη εξέλιξη για τα λαϊκά συμφέροντα – αλλά και τις ίσες αποστάσεις στο δημοψήφισμα τις 5 ης Ιουλίου, δεν δείχνει καμία διάθεση για συνεννόηση με σχηματισμούς που θέτουν ώριμα ζητήματα όπως την εθνικοποίηση των τραπεζών, τις επανακρατικοποιήσεις και την έξοδο από τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς. Μάλλον το αντίθετο διαπράττει, αφού έχει αναγάγει τη ΛΑΕ σε κύριο αντίπαλό του σ’ αυτές τις εκλογές, διαστρεβλώνοντας μάλιστα κατά κόρων τις θέσεις της.”

Το ΚΚΕ με τα ίδιά του τα λόγια συντάσσεται από την μια με τον αστικό κορμό και από την άλλη διαστρεβλώνει τις θέσεις της επαναστατικής ΛΑ.ΕΝ. Μα ποιο είναι τελικά αυτό το ΚΚΕ, για τον αναλυτή Νέο, δεν νομίζω να κατάλαβε ποτέ κανείς. Για ακόμη μια φορά η θέληση για μια κοινή αριστερά ή κοινό μέτωπο, όπως το λέει, είναι πάγια αλλά πάντα πιο ρεαλιστική από το σοσιαλιστικό αύριο.

Όσο για το: “Ούτε και μπορούμε, όπως κάνει το ίδιο ΚΚΕ για παράδειγμα, να μεταθέτουμε τις λύσεις των προβλημάτων ή έστω τις προσπάθειες για τη λύση τους, στο σοσιαλιστικό αύριο” είναι άξιο απορίας πώς ακόμα βαφτίζεται ο αρθρογράφος ως σοσιαλιστής.

Αυτό το σοσιαλιστικό αύριο που ειρωνεύεται ο αρθρογράφος είναι αυτό που με πολύ μικροαστικό τρόπο αδιαφορεί για αυτό και το αποβάλλει από κάθε πολιτική του ανάλυση.

Τι φοβάστε κύριε αρθρογράφε αλήθεια το σοσιαλιστικό αύριο μήπως;

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s