ΕΕ: ένας γίγαντας ανθρωπιάς και αλληλεγγύης

Ο Δήμαρχος των Κάτω Πολεμιδιών και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Τ. Γεωργίου, γράφει το άρθρο υπό τον τίτλο Ο ιμπεριαλισμός γεννά πολέμους και πρόσφυγες. Είναι ένα καλό παράδειγμα για το πως αντιλαμβάνεται ένα μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ την σχέση του ιμπεριαλισμού με τον καπιταλισμό αλλά και τι ήταν και τι είναι η ΕΕ ή την Ευρώπη.

1: “Σήμερα, ο καπιταλισμός διάγει το ανώτατό του στάδιο και απειλεί ολόκληρη την ανθρωπότητα… Κι όλα αυτά εξαιτίας των επιθετικών σχεδίων του ιμπεριαλισμού!”

και

“… το μεταναστευτικό! Φαινόμενο το οποίο γεννά η κρίση και η αποσύνθεση του καπιταλισμού σε συνάρτηση με την επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού.”

Από την μια δηλαδή έχουμε τον καπιταλισμό που διάγει το ανώτατό του στάδιο, που υποθέτω ότι ο αρθρογράφος εννοεί τον ιμπεριαλισμό, αν και δεν το ισχυρίζεται, και από την άλλη έχουμε μια αυτονομία του φαινομένου ιμπεριαλισμός, μια που το “συνάρτηση” κάνει σαφές την διάκριση από τον καπιταλισμό. Επίσης, κατά τον αρθρογράφο, η αποσύνθεση του καπιταλισμού δεν είναι ο ιμπεριαλισμός, αφού ο ιμπεριαλισμός έχει ως στοιχείο την επιθετικότητά του και ο καπιταλισμός αντιθέτως την κρίση και την αποσύνθεση.

2: “Η Ευρώπη μετατρέπεται από ένας γίγαντας ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που οι αρχές της επιβάλλουν σ’ ένα νάνο αδύναμο και ανίκανο να δώσει ελπίδα. Η Ευρώπη χρειάζεται να αλλάξει ρότα!”

Εδώ χρειάζεται να μας διαφωτίσει ο αρθρογράφος για να μάθουμε πότε η Ευρώπη ήταν “ένας γίγαντας ανθρωπιάς και αλληλεγγύης” και επίσης ποιες είναι αυτές οι αρχές που της το επιβάλλουν επίσης. Αν λοιπόν η Ευρώπη χρειάζεται να αλλάξει ρότα σημαίνει ότι η Ευρώπη κάποτε είχε γνωρίσει την θεσμοθετημένη πολιτική χειραφέτηση μια που μπορούμε και μιλάμε τόσο άνετα για μια απροσδιόριστη αλλαγή.

3: “Να ξυπνήσουν οι λαοί όλου του κόσμου και να κατανοήσουν ότι η πηγή των κακών, των πολέμων και της καταστροφής είναι η πολιτική του ιμπεριαλισμού και του ΝΑΤΟ.”

Η πολιτική του ιμπεριαλισμού έχει όνομα κύριε Γιώργο Τ. Γεωργίου και ονομάζεται καπιταλισμός. Όσο για το ΝΑΤΟ, η δικιά σας ΕΕ ο γίγαντας αυτός δηλαδή της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης, που έγινε τώρα στο πι και φι νάνος της αμαρτίας, τα ΄χει πλακάκια με το ΝΑΤΟ αν έχετε γνώση. Για ψάξτε πόσες ευρωπαϊκές χώρες είναι στο ΝΑΤΟ;

4: “Οι ηγεσίες και οι χώρες που λαμβάνουν αποφάσεις αποδείχθηκε ότι μια γλώσσα καταλαβαίνουν και αυτή δεν είναι άλλη από την αντίδραση, την οργή των λαών. Ενα τεράστιο λαϊκό κίνημα είναι εφικτό για να τερματίσει τους πολέμους και την καταστροφή!”

Η αντίδραση όμως αν δεν έχει περιεχόμενο μπορεί να είναι και φασιστικού τύπου, αρκεί; Η οργή πρέπει να μπορεί να φιλτραριστεί από σωστές πολιτικές κατευθύνσεις που πρέπει να είναι ταξικού περιεχομένου. Το τεράστιο λαϊκό κίνημα, όπως ισχυρίζεται ο κύριος Γιώργος Τ. Γεωργίου, θέλει να εργαστούν και κάποιοι ταυτόχρονα ώστε να λάβει τις ταξικές του κατευθύνσεις και να διαπαιδαγωγεί ταξικά τους εργαζομένους οργανώνοντας τους για τον κοινό σκοπό, την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Ένα από τα όργανα προς αυτή την κατεύθυνση είναι και ένα κομμουνιστικό κόμμα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s