Βιταμίνες και ιχνοστοιχεία

Η ακαδημαϊκή φιλοδοξία του κρεβατωμένου μυξιάρικου που έμαθε στα εργαστήρια ότι η ταξική πάλη έγινε από συναισθηματικούς οργασμούς, η μικροαστική θρησκευτική χαλαρότητα μιας δύναμης που υποτίθεται αυξάνεται όταν δεν σκοτώνεται αλλά και η επαναστατική γυμναστική του ανοιχτόμυαλου ειδήμονα χιπστερά που κάνει μπαντιέρα την αποδοχή του διαφορετικού σαν να ο ίδιος να έχει πρόσβαση στην κατηγορική προσταγή βάζουν τους δικούς τους μύθους μπροστά στους βρώμικους άθεους προλετάριους επαναλαμβάνοντας στα κέντρα δημιουργικής εγγραφής ότι δεν υπάρχει πλέον εργατική τάξη.

Να σβήσουν θέλουν με ένα πρέπει τα λερωμένα πρόσωπα των εργατών, διαφορετικά τα κάνουν τέχνη ή αλλιώς μεταμοντέρνα παράκρουση. Για να μην γίνουν σαν δαύτους πίνουν τις κατάλληλες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία από μπρος και από πίσω. Η υγεία τους έγινε η μεταφυσική μιας ζωής θανάτου. Δεν υπάρχει ο θάνατος στον δυτικό ανοργασμικό μικροαστικό σας κόσμο παρά μόνο υπάρχει ο φόβος της αιωνιότητας όσο ζει κανείς. Η ζωτική ορμή, το πάθος και το ένστικτο της απόλαυσης έγιναν βιταμινούχα επιχειρήματα σφραγισμένα αεροστεγώς. Η λογική, η σκέψη και η διαλεκτική έγιναν απαρχαιωμένα αγάλματα που η χρησιμότητά τους δεν αποδίδει στον μικροαστό την θαυματοποιητική του ανάγκη να αλλάξει με μιας όχι μόνο την κοινωνία αλλά ακόμα και την κοσμική αρμονία.

Η μικροαστική αντίσταση βρίσκει την ουσία της και ξεκινά από μια φοβική κουλτούρα που ο θάνατος είναι γι’ αυτήν η ελπίδα και η νίκη μιας αγωνιστικής καρικατούρας.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s