το δελτίο καιρού είναι η μόνη αλήθεια

Διαβάζεις, διαβάζεις τις εξελίξεις, τις ειδήσεις, τι λέει ο κάθε χλεχλέ μαλάκας, πως θα λεχθεί με το μήπως και, το κάθε εμμέσως πλην σαφώς… πεινάς, επιβιώνεις γιατί ακόμα απλά αναπνέεις, σου πετάνε ελπίδες και κουρουφέξαλα, αριστερές αλλαγές και ρήξεις παπαριές και έχεις και το ΚΚΕ να σου λέει αλήθεια και να λες άσε είναι λίγοι, κομμουνιστές και ξύλινοι. Έχεις και στην Κύπρο μια αριστερά παρθένα που η πουτανιά της αποδιοργανώνει κάθε ταξική έννοια. Έτσι είναι όμως όταν βλέπεις όλους γύρω σου να είναι κάτω από το όριο της φτώχειας, αρχίζει και σου φαίνεται φυσιολογικό, κάτι που θα περάσει, σαν μια μπόρα βρε παιδί μου – το δελτίο καιρού είναι η μόνη αλήθεια των δελτίων ειδήσεων και μετατρέπεται η πολιτική προσβάσιμη από μετερεωλόγους γκουρού. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράψει την εποχή ως την πιο νοητικά ανήμπορη, δεν την γλυτώνει. Ο καπιταλισμός τα καταφέρνει μια χαρά… σέρνεται ανάμεσά μας σαν αεράκι δροσιάς και δώστου βαθιές κρυστάλινες ανάσες. Η ελευθερία του καπιταλισμού είναι η αγιοποιημένη τοσοδούλα δούλα που έγινε σελέμπριτι επιβήτορας.

 

4 thoughts on “το δελτίο καιρού είναι η μόνη αλήθεια

 1. AnefOriwn

  «… Έχεις και στην Κύπρο μια αριστερά παρθένα που η πουτανιά της αποδιοργανώνει κάθε ταξική έννοια…» — Και μετά λενε ότι βρίζουμε ΕΜΕΙΣ!

  Frisruti,
  «… το να βρίζεις αδικεί αρχικά μονάχα εσένα. Θα σε παρακαλούσα να τεκμηριώνεις την διαφωνία σου…», [link: https://fristuti.wordpress.com/2015/07/16/%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82/comment-page-1/#comment-40], και να μην αφορίζεις! Έχουν να πουν ότι οι Κομμουνιστές διαλέγονται! ΕΓΩ, πάντως, υποκλίνομαι στο δικό ΣΟΥ διαλεκτικό(!) λόγο, όπως και στην “κομμουνιστική” ΣΟΥ ρητορική, στάση, καλλιέργεια, κουλτούρα και ηθική!
  Δείγμα όλων των πιο πάνω και ο “πουτανίστικος” [για να κάνω χρήση και μιας δικής ΣΟΥ έκφρασης!] τρόπος που χρησιμοποίησες τη φράση “ΑΚΕΛ ένα Κόμμα ρηχό, πλαδαρό, σοσιαλδημοκρατικό” [https://fristuti.wordpress.com/2015/07/26/%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%BB-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CF%81%CE%B7%CF%87%CF%8C-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B1%CF%81%CF%8C-%CF%83%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CE%B4%CE%B7/], ως τίτλο για την προηγούμενη ανάρτηση ΣΟΥ. Είναι μια φράση που αντέγραψες αποσπασματικά από τις Θέσεις της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ για το πρόσφατο 22ο Συνέδριο του Κόμματος και την χρησιμοποίησες [αν και έβαλες και εισαγωγικά] προφανώς για λόγους εντυπωσιασμού… Ειλικρινά με συγχύζεις τα μάλα πλέον με τους εξυπνακισμούς, τους απαξιωτισμούς, τους χλευασμούς, τους αφορισμούς και την υπεροψία ΣΟΥ, για το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται κάποιος που θέλει να ονομάζεται Κομμουνιστής…

  Like

  Reply
  1. fristuti Post author

   Η πουτανιά δεν είναι βρισιά. Είναι ο λαϊκός τρόπος να πεις ότι κάποιος ή κάτι καταφέρνει με ένα “ταχυδακτυλουργικό” τρόπο να κάνει κάτι αλλά ταυτόχρονα να αφήνει περιθώρια αλλαγής για το τι έκανε σε περίπτωση λάθους εκτίμησης.

   Like

   Reply
 2. AnefOriwn

  Frisruti,

  Άστα λόγια τα μασημένα… «Πουτανιά» είναι ο τρόπος συμπεριφοράς με κύριο γνώρισμα την πονηριά, την υποκρισία, την ψευτιά και την μπαγαποντιά κι άλλα αθέμιτα μέσα… Τελεία!

  Like

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s