Virtual Protest, ReLOVEution και ολοκληρωτικά καθεστώτα (Κούβα, Β. Κορέα, Ιράν, Βενεζουέλα)

Το Global Freedom Movement ορίζει τι είναι μια εικονική διαμαρτυρία. Στον ιστότοπο του κινήματος, διαβάζουμε:

“Τι ακριβώς είναι η εικονική διαμαρτυρία (Virtual Protest);

Είναι μια πολύ απλή ιδέα, είναι ένας νέος τρόπος για να γίνει κάτι που όλοι οι άνθρωποι στον κόσμο το κάνουν εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Το πρόβλημα είναι, όταν οι άνθρωποι βγαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν δέχονται μεγάλους κινδύνους. Μια εικονική διαμαρτυρία δίνει στους ανθρώπους την δυνατότητα να κάνουν τις όποιες απόψεις τους να γίνουν γνωστές, χωρίς να αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να δεχθούν επίθεση, να συνεληφθούν ή ακόμη και να σκοτωθούν. Μπορείτε να εγγραφείτε για συμμετοχή σε μια εικονική εκδήλωση με την αποδοχή ενός γεγονότος καλώντας ή στέλωντας ένα μήνυμα, για παράδειγμα μέσω SMS ή χρησιμοποιώντας ένα κοινωνικό δίκτυο όπως το Twitter.”

Παρακολουθείστε εδώ την εικονική διαμαρτυρία στην Ισπανία – Μαδρίτη έξω από το Ισπανικό Κοινοβούλιο που έγινε την περασμένη Παρασκευή το βράδυ 10/04 όσον αφορά την νομοθεσία της δημόσιας ασφάλειας.

vp

Εικονική διαμαρτυρία έξω από το Ισπανικό κοινοβούλιο

Στο ενεργητικό τους έχουν διαμαρτυρίες, εικονικές πάντα, ενάντια στην Κουβανική κυβέρνηση κατά την διάρκεια της δίκης του μουσικού rapper Angel Yunier Remon.

Plaza_de_la_Revolución

‘Εξω από τις φυλακές Evin στην Τεχεράνη – Ιράν ως συμπαράσταση των πολιτικών κρατουμένων.

EvinHouseofDetention

Για τους περίπου 50,000 αντιφρονούντες του δικτατορικού πολιτικού συστήματος της Βορείου Κορέας που κρατούνται στις υποτιθέμενες φυλακές Camp 22

κορεα

και επίσης για τους πολιτικούς κρατούμενους της Βενεζουέλας.

βενεζουελλα

Επίσης, ο οργανισμός The International Society of Human Rights που έχει βάση την Γερμανία άρχισε πριν μερικά χρόνια την καμπάνια της εικονικής διαμαρτυρίας εν ονόματι UnSilence σε χώρες, όπως διατίθεται να υποστηρίζει, με δικτατορικό καθεστώς: Κούβα, Ιράν, Βόρειος Κορέα, Τουρκία, Αίγυπτος, Βιετνάμ και Κίνα. Το UnSilence είναι ένας εικονικός διαδικτυακός παγκόσμιος χάρτης στον οποίο μπορεί ο χρήστης να πλοηγηθεί με το ποντίκι του και να επιλέξει μια χώρα όπου αυτή τη στιγμή γίνεται μια διαδήλωση. Η ηλεκτρονική αυτή πλατφόρμα, κατά την The International Society of Human Rights, επιτρέπει στους ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις σε χώρες υπό ολοκληρωτικά καθεστώτα που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών τους.

Ο εμπνευστής του The International Society of Human Rights ήταν ο Iwan Ι. Agrusow, ένας πρώην Ρώσος εργάτης που δούλευε σε καταναγκαστικά έργα στη Σοβιετική Ένωση, ο οποίος είχε αποφασίσει να μείνει στη Δυτική Γερμανία μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, λόγω της θεραπείας του από τα ψυχολογικά τραύματα που του δημιουργήθηκαν. Γνωστά μέλη της ISHR/IGFM περιλαμβάνουν τους Δυτικό Γερμανό καγκελάριο Λούντβιχ Έρχαρντ εισηγητή της ιδεάς να αγοράσουν οι Δυτικοί την Ανατολική Γερμανία από Σοβιετική Ένωση, ο πρώην Αυστροουγγρικής καταγωγής αρχιδούκας ή πρίγκηπας ο Όθων της Αυστρίας, Otto von Habsburg, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της Διεθνούς Πανευρωπαϊκής Ένωσης (1973 – 2004) και μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (1979 – 1999) ως εκπρόσωπος της Βαυαρίας, ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας της Γερμανίας Ludwig Martin που ως πρόεδρος της ISHR/IGFM του Συμβουλίου Επιτρόπων θεωρούσε την χιλιανή κυβέρνηση και τον Αουγκούστο Πινοσέτ ως “αξιόπιστη/ο φίλο“, και τέλος ο κινέζος ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα Harry Wu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s