“Κρίση, croissanteries και frozen yogurt” ή αριστερή εξέγερση

minimalistic red russia funny communist party threadless lenin karl marx joseph stalin fidel castro_wallpaperswa.com_80

Μαζί με τoυς Podemos στην Ισπανία να δίνουν στύλ στην αριστερή εξέργερση και τον “κομμουνιστή” Τσίπρα στην Ελλάδα να θέλει να μας εμπεδώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τη μόνη ελπίδα για έξοδο από την κρίση αλλά μόνο από την κρίση ολοκληρώνεται η ειδησιογραφική ροή με την παρουσίαση του βιβλίου του Νέαρχου Ιωάννου στην Κύπρο με τίτλο «Κρίση, croissanteries και frozen yogurt» η οποία θα γίνει σήμερα Τρίτη 18 Νοεμβρίου. “Η ιδεολογική και κοινωνική προσέγγιση του συγγραφέα είναι ξεκάθαρα βασισμένη στη Μαρξιστική θεωρία, πάντα με διάχυτο χιούμορ και ακόμα και με σαρκασμό και ερωτηματικά για τις ίδιες τις τοποθετήσεις του.” Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Δήμαρχος Λεμεσού κ.Ανδρέας Χρήστου και ο συγγραφέας.

Είναι ελπιδοφόρο ότι η αριστερά ανοίγει τα ιδεολογικά της όρια και ρίχνει τον πολιτισμό στην αγκαλιά της εξέγερσης. Παντού γεννιούνται μέτωπα αντίστασης και γνώσης.

…και ολοκληρώνεται θέλω να πιστεύω για σήμερα η αριστερή δόση επαναστατικότητας με τον ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ Νεοκλή Συλικιώτη ότι με τον Ορίζοντα 2020 πρέπει να εξυπηρετεί την κοινωνία, όχι τις πολυεθνικές“. Συνεχίζει με τον επαναστατικό κομμουνιστικό λόγο του ο οποίος συντάραξε τις αστικές δομές της ΕΕ:  “Ο Ορίζοντας 2020 μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα για την Έρευνα και την Καινοτομία που να δώσει ώθηση στην οικονομία,  να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της Ένωσης εν μέσω οικονομικής κρίσης, να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να προωθήσει νέες θέσεις εργασίας και να ενισχύει την κοινωνική ανάπτυξη. Eν τούτοις, έως τώρα έχει αποδειχτεί πως η πρόσβαση στην χρηματοδότηση ιδιαίτερα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι πάρα πολύ δύσκολη. Οι συνέργειες δε μεταξύ ακαδημαϊκής κοινότητας και ιδιωτικού τομέα που ευνοούνται από το πρόγραμμα  μετατρέπουν πολλές φορές την έρευνα σε εργαλείο των μεγάλων πολυεθνικών, το οποίο αναπτύσσεται βάσει των δικών τους αναγκών και συμφερόντων αντί των αναγκών και συμφερόντων της κοινωνίας”.

Από την μια δηλαδή πρέπει να ενισχύθει η ανταγωνιστικότητα της Ένωσης αλλά και από την άλλη να εξυπηρετηθεί και η κοινωνία. Είναι ενδιαφέρον ότι όλα αυτα θα γίνουν εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Αλλά γιατί όχι; σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας με πρωτοβουλία της UNESCO, η οποία αναγνωρίζει την ανάγκη “για κοινό στοχασμό πάνω στα σύγχρονα προβλήματα, που απασχολούν την ανθρωπότητα.”

Με άλλα λόγια σήμερα είναι η μερά η οποία είναι δυνατόν να στοχαστούμε όλοι μαζί πάνω στα σύγχρονα προβλήματα που μας απασχολούν αλλά πριν να το κάνουμε αυτόν τον κοινό στοχασμό μπορεί να κάνουμε μια κοινή προσευχή και η εξουσία στην Εκκλησία.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s